image image image image image
Üdvözlöm honlapomon!
Bartha Katalin hegedűművész vagyok. Honlapomon a zenéé a főszerep, de emellett próbáltam összefoglalni itt mindent, ami hozzám kötődő és sokat jelent számomra. Így került ide a Beszélő Muzsika sorozat és a tangós zenei vonal mellé az SzkSzE médiaszakos tevékenységem, valamint az idézetek, melyeket eleinte csak a magam örömére kezdtem el gyűjteni, mára pedig egyre növekvő táborral osztok meg minden nap.  
    Rólam és tevékenységemről bővebben  
Beszélő Muzsika  
A zene az egyetlen olyan kommunikációs csatorna, ami közvetlenül a lélekre tud hatni. A Beszélő Muzsikában azokat a kapukat próbáljuk meg körüljárni és átjárhatóvá tenni, amin keresztül a zene hat ránk. Interaktív beszélgetés formájában tárjuk fel adott darabhoz kapcsolódó érzéseinket, gondolatainkat, hogy megismerjük azokat a mechanizmusokat, amik működnek bennünk zenehallgatás közben, és amitől akkor is értjük a zenét, ha sokszor nem tudunk tudatos szinten megfogalmazni semmi kézzelfoghatót.  
Tango KATango


A tangó egy sajátos, magával ragadó világ. Minél jobban ismeri az ember, annál jobban vágyik még jobban belemerülni. Egy út a feloldódáshoz, a figyelem iskolázása, szinte meditáció…

Tovább…
Szent Korona Szabadegyetem – Média szak


Saját munkák
Idézet minden napra
  Elkezdtem gyűjteni kedvenc idézeteimet, hamar kiderült, hogy jut belőle minden napra. Aztán arra gondoltam, hogy elküldöm néhány címre, akik kedvesek nekem, hátha örülnek neki. Végül kiraktam ide, had böngéssze, aki kíváncsi rá. Aki szeretné, feliratkozhat és megkaphatja minden nap a legújabbat, vagy a tetszik gombra kattintva (jobb oldalt a Facebook fülön) az üzenő falán kapja meg a legfrissebbeket.      Tovább...
Beszélő Muzsika

Bartha KatalinA Barabás Villában kaptam lehetőséget 2011 februárjában, hogy kéthavi rendszerességgel elkezdjem ezt a sorozatot.
Szerettem volna, ha a cím minél jobban kifejezi a szándékot, amilyeneknek ezeket az estéket elképzeljük.
A muzsika maga is beszél, a kommunikáció egyik formája, méghozza éppen az, ami közvetlenül a lélekkel tud kapcsolatot teremteni. De hogy ezt hogyan csinálja, megpróbáljuk kicsit tetten érni, és ezt beszélgetések keretében vizsgálni.

Interaktívnak képzeltem el ezeket az esteket, én elmondom adott darabhoz kapcsolódó érzéseimet, elképzeléseimet, hozzá lehet szólni, kérdezni, vitázni akár, és természetesen el is hangzanak majd azok a művek, amikről beszélgetünk. A kiindulópont mindig 1-1 konkrét zenemű, zenei gondolat, de itt nem egy adott darab elemzéséről van szó mégsem, nem zenetudományi, zenetörténeti, zeneelméleti előadások ezek, ezekből csak a megértéshez legszükségesebb dolgokat említem, hanem azokat a kapukat próbálom meg körüljárni, és átjárhatóvá tenni, amin keresztül a zene hat ránk. Azokat a mechanizmusokat megismerni, amik működnek bennünk zenehallgatás közben és amitől értjük a zenét, pedig sokszor nem tudunk tudatos szinten megfogalmazni semmi kézzelfoghatót.

 

Egység a mindenséggel – Bach g-moll hegedű szólószonáta

La Follia – őrület

Bartók – Boldogasszony kegyelmében

Négy Évszak  - Nyolc Élmény

Gyógyító muzsika

Adventi Beszélő Muzsika

Hegedűről hegedűvel

Ruralia Hungarica – zenei anyanyelvünkről

Nyári napforduló – Ég szülte földet

Forró nyár - forró hangulat

Chaconne

Karácsony felé...

 

Helyszínek:

Barabás Villa 1122. Budapest, Városmajor u. 44.

Budai Művészház 1118. Budapest, Brassó út 91.

Kiskunmajsa - Jonathermal Kemping

Duna Palota 1051. Budapest, Zrínyi u. 5.

Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Zenei Gyűjteménye Budapest, VIII. Ötpacsirta u. 4.

2083 Solymár, Templom tér 2. - Dr. Jablonkay István Helytörténeti Gyűjtemény

 

Jegyinformáció, foglalás:

Tutijegy.hu jegyiroda – [email protected], 216-3671, 06-20-3186389

 

Cikk a programosorozatról a Hegyvidék újságban

 

Riport a Lánchíd rádióban

Beszélgetés Bartha Katalinnal a Beszélő muzsika sorozatról a Lánchíd rádió Kulturkorty című műsorában. 2011. 02. 09.

 

 

Beszélgetés Bartha Katalinnal a Beszélő muzsika sorozatról a Hegyvidék TV Kultúrpont című műsorában.

Riporter Csordás Szandra.

Készítette: Hegyvidék Televízió 2011. 01.13.

 

A sorozat szervezője és támogatója az Arts Harmony Társaság

Share