image image image image image
Üdvözlöm honlapomon!
Bartha Katalin hegedűművész vagyok. Honlapomon a zenéé a főszerep, de emellett próbáltam összefoglalni itt mindent, ami hozzám kötődő és sokat jelent számomra. Így került ide a Beszélő Muzsika sorozat és a tangós zenei vonal mellé az SzkSzE médiaszakos tevékenységem, valamint az idézetek, melyeket eleinte csak a magam örömére kezdtem el gyűjteni, mára pedig egyre növekvő táborral osztok meg minden nap.  
    Rólam és tevékenységemről bővebben  
Beszélő Muzsika  
A zene az egyetlen olyan kommunikációs csatorna, ami közvetlenül a lélekre tud hatni. A Beszélő Muzsikában azokat a kapukat próbáljuk meg körüljárni és átjárhatóvá tenni, amin keresztül a zene hat ránk. Interaktív beszélgetés formájában tárjuk fel adott darabhoz kapcsolódó érzéseinket, gondolatainkat, hogy megismerjük azokat a mechanizmusokat, amik működnek bennünk zenehallgatás közben, és amitől akkor is értjük a zenét, ha sokszor nem tudunk tudatos szinten megfogalmazni semmi kézzelfoghatót.  
Tango KATango


A tangó egy sajátos, magával ragadó világ. Minél jobban ismeri az ember, annál jobban vágyik még jobban belemerülni. Egy út a feloldódáshoz, a figyelem iskolázása, szinte meditáció…

Tovább…
Szent Korona Szabadegyetem – Média szak


Saját munkák
Idézet minden napra
  Elkezdtem gyűjteni kedvenc idézeteimet, hamar kiderült, hogy jut belőle minden napra. Aztán arra gondoltam, hogy elküldöm néhány címre, akik kedvesek nekem, hátha örülnek neki. Végül kiraktam ide, had böngéssze, aki kíváncsi rá. Aki szeretné, feliratkozhat és megkaphatja minden nap a legújabbat, vagy a tetszik gombra kattintva (jobb oldalt a Facebook fülön) az üzenő falán kapja meg a legfrissebbeket.      Tovább...
Négy Évszak - Nyolc Élmény
vivaldi Astor Piazzolla - négy évszak

Ha 4 évszakot mondok többnyire mindenkinek rögtön Vivaldi jut eszébe. De a 4 évszak szintén olyan örök téma, amit az évszázadok során számos alkalommal újra zenébe öntöttek. Többek között Astor Piazzolla argentin zeneszerző is. Más földrész, más kor (kb. 250 év különbség), más kultúra, másik félteke, még az évszakok is fordítva vannak. De ahogy az évszakok váltják egymást, visszatérnek, kétszer mégsem pontosan ugyanúgy, ez a két zene is más-más megfogalmazásban, de mégis ugyanazokról az emberi érzésekről szól.

 Időpontok:

2011. augusztus 24. szerda 18.30 - Barabás Villa

2011. augusztus 28. szerda 18.30 - Budai Művészház

 

Jegyinformáció, foglalás:
 

Tutijegy.hu jegyiroda – [email protected], 216-3671, 06-20-3186389

 

 

 

A sorozat szervezője és támogatója az Arts Harmony Társaság

Share