image image image image image
Üdvözlöm honlapomon!
Bartha Katalin hegedűművész vagyok. Honlapomon a zenéé a főszerep, de emellett próbáltam összefoglalni itt mindent, ami hozzám kötődő és sokat jelent számomra. Így került ide a Beszélő Muzsika sorozat és a tangós zenei vonal mellé az SzkSzE médiaszakos tevékenységem, valamint az idézetek, melyeket eleinte csak a magam örömére kezdtem el gyűjteni, mára pedig egyre növekvő táborral osztok meg minden nap.  
    Rólam és tevékenységemről bővebben  
Beszélő Muzsika  
A zene az egyetlen olyan kommunikációs csatorna, ami közvetlenül a lélekre tud hatni. A Beszélő Muzsikában azokat a kapukat próbáljuk meg körüljárni és átjárhatóvá tenni, amin keresztül a zene hat ránk. Interaktív beszélgetés formájában tárjuk fel adott darabhoz kapcsolódó érzéseinket, gondolatainkat, hogy megismerjük azokat a mechanizmusokat, amik működnek bennünk zenehallgatás közben, és amitől akkor is értjük a zenét, ha sokszor nem tudunk tudatos szinten megfogalmazni semmi kézzelfoghatót.  
Tango KATango


A tangó egy sajátos, magával ragadó világ. Minél jobban ismeri az ember, annál jobban vágyik még jobban belemerülni. Egy út a feloldódáshoz, a figyelem iskolázása, szinte meditáció…

Tovább…
Szent Korona Szabadegyetem – Média szak


Saját munkák
Idézet minden napra
  Elkezdtem gyűjteni kedvenc idézeteimet, hamar kiderült, hogy jut belőle minden napra. Aztán arra gondoltam, hogy elküldöm néhány címre, akik kedvesek nekem, hátha örülnek neki. Végül kiraktam ide, had böngéssze, aki kíváncsi rá. Aki szeretné, feliratkozhat és megkaphatja minden nap a legújabbat, vagy a tetszik gombra kattintva (jobb oldalt a Facebook fülön) az üzenő falán kapja meg a legfrissebbeket.      Tovább...
Beszélő Muzsika - Forró nyár, forró hangulat

tangoharmony02-01 650

astorpiazzollamga5Astor Piazzolla 8 évesen szeretett bele az argentin tangóba és annak legjellegzetesebb hangszerébe, a fájdalmasan gyönyörű hangú bandoneonba. De nem csak a tangó egyik legvirtuózabb előadóművésze lett, hanem zeneszerzőként megalkotta saját tangóját, amivel a tangót és a bandoneont a komolyzene részévé tette.
Ahogy Piazzollát a hol szenvedélyes, hol melankolikus tangó inspirálta, úgy Lázár Györgyöt Piazzolla egyedülálló zenéje indította művei megkomponálására.

Ezekből a forró hangulatú darabokból ad elő a forró nyár egyik utolsó estéjén egy csokorral a Tango Harmony Zenekar Bartha Katalin vezetésével.

Időpontok:

2012. augusztus 29. szerda 18:30 - Barabás Villa 1122 Budapest, Városmajor utca 44.

 

 

Share