image image image image image
Üdvözlöm honlapomon!
Bartha Katalin hegedűművész vagyok. Honlapomon a zenéé a főszerep, de emellett próbáltam összefoglalni itt mindent, ami hozzám kötődő és sokat jelent számomra. Így került ide a Beszélő Muzsika sorozat és a tangós zenei vonal mellé az SzkSzE médiaszakos tevékenységem, valamint az idézetek, melyeket eleinte csak a magam örömére kezdtem el gyűjteni, mára pedig egyre növekvő táborral osztok meg minden nap.  
    Rólam és tevékenységemről bővebben  
Beszélő Muzsika  
A zene az egyetlen olyan kommunikációs csatorna, ami közvetlenül a lélekre tud hatni. A Beszélő Muzsikában azokat a kapukat próbáljuk meg körüljárni és átjárhatóvá tenni, amin keresztül a zene hat ránk. Interaktív beszélgetés formájában tárjuk fel adott darabhoz kapcsolódó érzéseinket, gondolatainkat, hogy megismerjük azokat a mechanizmusokat, amik működnek bennünk zenehallgatás közben, és amitől akkor is értjük a zenét, ha sokszor nem tudunk tudatos szinten megfogalmazni semmi kézzelfoghatót.  
Tango KATango


A tangó egy sajátos, magával ragadó világ. Minél jobban ismeri az ember, annál jobban vágyik még jobban belemerülni. Egy út a feloldódáshoz, a figyelem iskolázása, szinte meditáció…

Tovább…
Szent Korona Szabadegyetem – Média szak


Saját munkák
Idézet minden napra
  Elkezdtem gyűjteni kedvenc idézeteimet, hamar kiderült, hogy jut belőle minden napra. Aztán arra gondoltam, hogy elküldöm néhány címre, akik kedvesek nekem, hátha örülnek neki. Végül kiraktam ide, had böngéssze, aki kíváncsi rá. Aki szeretné, feliratkozhat és megkaphatja minden nap a legújabbat, vagy a tetszik gombra kattintva (jobb oldalt a Facebook fülön) az üzenő falán kapja meg a legfrissebbeket.      Tovább...
Egység a Mindenséggel - Bach g-moll hegedű szólószonáta

Egység a mindenséggel - Bach g-moll szólószonátaVannak zenék, amit ha hallgatunk az az érzésünk, hogy ez így tökéletes, nem lehet másképp.

Hangjai úgy illeszkednek bele a világba, hogy hallgatása közben át tudjuk adni magunkat a pillanatnak, amikor a hangban benne van az egész világ, és ezzel egységben érezzük magunkat.

Mi ennek a titka? De legalábbis mi az, amit korlátozott fogalmainkkal le tudunk írni?

Egy beszélgetés keretében közös kutatásra invitálok mindenkit a saját érzései, a zenén keresztül a számára megnyíló világ felé.

Honnan ered a zene? Milyen a fizikai törvényszerűségek működnek benne? Mitől lesz zene, hogyan hat a lélekre, szellemre, az egész személyiségre?

 

Időpontok:

Szeptember 8. szombat 17 óra - 2083 Solymár, Templom tér 2. - Dr. Jablonkay István Helytörténeti Gyűjtemény

2011. október 7. péntek 19 óra – Duna Palota 1051. Budapest, Zrínyi u. 5.

 

2011. július 13. 18:00 - Jonathermal Kemping – Kiskunmajsa – Pránanadi tábor

2011. május 12. 18 óra - Budai Művészház 1118 Budapest, Brassó út 91.

2011. február 9. 18.30 - Barabás Villa 1122. Budapest Városmajor u. 44

 

 

A sorozat szervezője és támogatója az Arts Harmony Társaság

Share