image image image image image
Üdvözlöm honlapomon!
Bartha Katalin hegedűművész vagyok. Honlapomon a zenéé a főszerep, de emellett próbáltam összefoglalni itt mindent, ami hozzám kötődő és sokat jelent számomra. Így került ide a Beszélő Muzsika sorozat és a tangós zenei vonal mellé az SzkSzE médiaszakos tevékenységem, valamint az idézetek, melyeket eleinte csak a magam örömére kezdtem el gyűjteni, mára pedig egyre növekvő táborral osztok meg minden nap.  
    Rólam és tevékenységemről bővebben  
Beszélő Muzsika  
A zene az egyetlen olyan kommunikációs csatorna, ami közvetlenül a lélekre tud hatni. A Beszélő Muzsikában azokat a kapukat próbáljuk meg körüljárni és átjárhatóvá tenni, amin keresztül a zene hat ránk. Interaktív beszélgetés formájában tárjuk fel adott darabhoz kapcsolódó érzéseinket, gondolatainkat, hogy megismerjük azokat a mechanizmusokat, amik működnek bennünk zenehallgatás közben, és amitől akkor is értjük a zenét, ha sokszor nem tudunk tudatos szinten megfogalmazni semmi kézzelfoghatót.  
Tango KATango


A tangó egy sajátos, magával ragadó világ. Minél jobban ismeri az ember, annál jobban vágyik még jobban belemerülni. Egy út a feloldódáshoz, a figyelem iskolázása, szinte meditáció…

Tovább…
Szent Korona Szabadegyetem – Média szak


Saját munkák
Idézet minden napra
  Elkezdtem gyűjteni kedvenc idézeteimet, hamar kiderült, hogy jut belőle minden napra. Aztán arra gondoltam, hogy elküldöm néhány címre, akik kedvesek nekem, hátha örülnek neki. Végül kiraktam ide, had böngéssze, aki kíváncsi rá. Aki szeretné, feliratkozhat és megkaphatja minden nap a legújabbat, vagy a tetszik gombra kattintva (jobb oldalt a Facebook fülön) az üzenő falán kapja meg a legfrissebbeket.      Tovább...

A koncert az ősi táltos énekektől máig, és távol kelettől távol nyugatig vetíti a jelen pillanatra a magyar népzenével párhuzamba állítható motívumokat, ritmusképleteket. Az ősi és a legmodernebb hangszerek és technikák együttes használata sajátos hangzás- és látványvilágot hoznak létre, ehhez kapcsolódik a tánc, ami nem csak látványt ad a koncerthez, hanem ritmikájával a koncert meghatározó része: a mozdulatokban megjelenő energiák a zenei anyag szerves részét alkotják. Mindez egy pergő, magával ragadó, érzelmeket megmozgató előadás keretében segít átérezni, hogy az egység kiemel térből és időből, átélni, hogy Együvé tartozunk.

 

Zene eredeti népzenei anyagok felhasználásával

Gulyás Ferenc - népi hangszerek, ének

Bartha Katalin – hegedű félék, ének és looper

Bartha Péter – bandoneon, ütős hangszerek

Torma Zsolt – tapan, dobok, és népi zajkeltő hangszerek, tánc

 

Megszólaló hangszerek: ének, furulyák, kaval, tilinkó, pánsíp, töröksíp, szarvkürt, koboz, citerák, tekerőlant, hegedű félék (akusztikus és elektronikus), rebek, tölcséres hegedű, tapanok, táltos dobok, egyéb ritmushangszerek, bandoneon, looper

 

A produkció nem igényel különleges környezetet, kis színpadon/területen is elférünk, vagy tornaterem, aula is alkalmas lehet, minden szükséges technikát viszünk, egymás után több előadást is tudunk tartani ugyanott, vagy közeli helyszíneken, rugalmas időbeosztással.

A koncert az 5-6-7. osztályosok számára nyújtható a LEP rendszerben, ezen belül részünkről nem probléma, ha az évfolyamok vegyesen vesznek részt.

Alapvetően mindenben rugalmasak vagyunk a mindenki számára optimális megvalósítás érdekében.

 

Egyeztetés,  megrendelés:

Bartha Katalin művészeti vezető

Tel: +36 20 967 80 11

[email protected]

 

Egy rövid videóban néhány részlettel szeretnénk képet adni a műsor jellegéről, hangulatáról:

Bővebben a műsorról:

Együvé tartozunk - világzenei koncert

 

Share

Arts Harmony társaság Tango Harmony argentin tangó zenekar Tutijegy a jegyiroda