image image image image image
Üdvözlöm honlapomon!
Bartha Katalin hegedűművész vagyok. Honlapomon a zenéé a főszerep, de emellett próbáltam összefoglalni itt mindent, ami hozzám kötődő és sokat jelent számomra. Így került ide a Beszélő Muzsika sorozat és a tangós zenei vonal mellé az SzkSzE médiaszakos tevékenységem, valamint az idézetek, melyeket eleinte csak a magam örömére kezdtem el gyűjteni, mára pedig egyre növekvő táborral osztok meg minden nap.  
    Rólam és tevékenységemről bővebben  
Beszélő Muzsika  
A zene az egyetlen olyan kommunikációs csatorna, ami közvetlenül a lélekre tud hatni. A Beszélő Muzsikában azokat a kapukat próbáljuk meg körüljárni és átjárhatóvá tenni, amin keresztül a zene hat ránk. Interaktív beszélgetés formájában tárjuk fel adott darabhoz kapcsolódó érzéseinket, gondolatainkat, hogy megismerjük azokat a mechanizmusokat, amik működnek bennünk zenehallgatás közben, és amitől akkor is értjük a zenét, ha sokszor nem tudunk tudatos szinten megfogalmazni semmi kézzelfoghatót.  
Tango KATango


A tangó egy sajátos, magával ragadó világ. Minél jobban ismeri az ember, annál jobban vágyik még jobban belemerülni. Egy út a feloldódáshoz, a figyelem iskolázása, szinte meditáció…

Tovább…
Szent Korona Szabadegyetem – Média szak


Saját munkák
Idézet minden napra
  Elkezdtem gyűjteni kedvenc idézeteimet, hamar kiderült, hogy jut belőle minden napra. Aztán arra gondoltam, hogy elküldöm néhány címre, akik kedvesek nekem, hátha örülnek neki. Végül kiraktam ide, had böngéssze, aki kíváncsi rá. Aki szeretné, feliratkozhat és megkaphatja minden nap a legújabbat, vagy a tetszik gombra kattintva (jobb oldalt a Facebook fülön) az üzenő falán kapja meg a legfrissebbeket.      Tovább...
Vasárnapozás hétfőn - 2014.05.05.

Időpont: 2014. május 05. 19:00

 
Helyszín: Barabás Villa (1122 Budapest, Városmajor utca 44.)

Vasárnapozás hétfőn – argentin tangó „pár”beszéd

 

A gyógyító ölelés a táncban és a párkapcsolatban 

 

Fellépők: Josip Bartulovic és Hall Zsófia

Tánctanítás és DJ: Rózsa Fekete Róbert

 

Program:

Hogyan lehet jobb a kapcsolat férfi és nő között? Beszélgetés Férfiakról, Nőkről, szeretetről, ölelésről és táncoktatás. Ki ne szeretne többet tudni arról, hogyan kapcsolódik valójában a másik nemhez. De még ennél is jobban az érdekli, vajon mi akadályozza abban, hogy jól kapcsolódjon hozzá. A táncban a férfi irányít, a nő követi. A férfinek igazi Férfivé, a nőnek, nagybetűs Nővé kell válnia ahhoz, hogy a táncban harmónia és mély kapcsolódás létrejöhessen.

Lehet, hogy hasonlóképpen lehet ez az életben is, a párkapcsolatban? Mennyire szeretne Férfi lenni egy férfi és 

mennyire Nő a nő? Hogyan lehet a párkapcsolati játszmákból kiszállni és végre ölelésben áttáncolni hátralévő életünket? Hogyan lehet a táncban megszokott ölelést, áttenni a mindennapi életbe? A tánc szabályai érvényesek lehetnek a párkapcsolati rendszerben is?

Igen, az argentin tangó szabályai érvényesek a mindennapi Férfi/Nő kapcsolódásokra. Nemcsak maga az ölelés gyógyít, amely által lelassulunk, türelmessé és nyitottá válunk a másik fél számára. Hanem a tánc elsajátításakor keletkező nehézségek rávilágítanak a bennünk rejlő blokkokra, amiktől nehezebben kapcsolódunk a másik nemhez. Túlzott megfelelés, hiányos önbizalom, harag, mind-mind akadályozó tényezői lehetnek egy boldog párkapcsolatnak és a tánc elsajátításának is. Elképzelhető, hogy egyszerűen „csak” szeretetben tudjunk kapcsolódni a másik nemhez? Ha kapcsolatban élsz, és szeretnél jobbítani rajta, gyere, tanulj tangózni. Ha szeretnél kapcsolódni a másik nemhez, és úgy érzed, hiányzik valami, hogy kapcsolódni tudj, gyere, tanulj meg tangózni.

A táncot és a testbeszédet Josip Bartulovic oktatja. 

A párbeszédet és tánc nyelvének fordítását a mindennapi életre Hall Zsófia vezeti.

Ölelve, táncolva egy életen át?

Nőnek és Férfinek lenni nem könnyű…

Egy kis útmutatás az argentin tangó segítségével.

 

21:00: Milonga del Angel - DJ Rózsa Fekete Róbert

 

Büfé nem üzemel a rendezvény alatt, de frissítőkről és apró falatokról gondoskodunk.

 

A házigazda Hartmann Hilda a Barabás Klubok vezetője. Szervező: Art’s Harmony Társaság

A beszélgetéseket Bartha Katalin hegedűművész vezeti.

Rövid beharangozó és riport is készült a Hegyvidék TV Kultúrpont című műsorában a Vasárnapozás hétfőn sorozat indításáról, céljairól.

 

Belépő: 1500 Ft (beszélgetés+milonga)

A belépés Hegyvidék-kártyával ingyenes.

Jegyvásárlás és információ: www.tutijegy.hu

 

 

Share