image image image image image
Üdvözlöm honlapomon!
Bartha Katalin hegedűművész vagyok. Honlapomon a zenéé a főszerep, de emellett próbáltam összefoglalni itt mindent, ami hozzám kötődő és sokat jelent számomra. Így került ide a Beszélő Muzsika sorozat és a tangós zenei vonal mellé az SzkSzE médiaszakos tevékenységem, valamint az idézetek, melyeket eleinte csak a magam örömére kezdtem el gyűjteni, mára pedig egyre növekvő táborral osztok meg minden nap.  
    Rólam és tevékenységemről bővebben  
Beszélő Muzsika  
A zene az egyetlen olyan kommunikációs csatorna, ami közvetlenül a lélekre tud hatni. A Beszélő Muzsikában azokat a kapukat próbáljuk meg körüljárni és átjárhatóvá tenni, amin keresztül a zene hat ránk. Interaktív beszélgetés formájában tárjuk fel adott darabhoz kapcsolódó érzéseinket, gondolatainkat, hogy megismerjük azokat a mechanizmusokat, amik működnek bennünk zenehallgatás közben, és amitől akkor is értjük a zenét, ha sokszor nem tudunk tudatos szinten megfogalmazni semmi kézzelfoghatót.  
Tango KATango


A tangó egy sajátos, magával ragadó világ. Minél jobban ismeri az ember, annál jobban vágyik még jobban belemerülni. Egy út a feloldódáshoz, a figyelem iskolázása, szinte meditáció…

Tovább…
Szent Korona Szabadegyetem – Média szak


Saját munkák
Idézet minden napra
  Elkezdtem gyűjteni kedvenc idézeteimet, hamar kiderült, hogy jut belőle minden napra. Aztán arra gondoltam, hogy elküldöm néhány címre, akik kedvesek nekem, hátha örülnek neki. Végül kiraktam ide, had böngéssze, aki kíváncsi rá. Aki szeretné, feliratkozhat és megkaphatja minden nap a legújabbat, vagy a tetszik gombra kattintva (jobb oldalt a Facebook fülön) az üzenő falán kapja meg a legfrissebbeket.      Tovább...
Hall Zsófia

 

„Ha értelmet adok az életemnek, a sorsomnak, amelyet eleinte tagadni szeretnék, amely ellen kiáltok, és amellyel lassan békét kötök, hosszú belső küzdés után, úgy egy dolognak, amely előtte értelmetlen volt, értelmet adok azáltal, hogy megerősítem egy tettel, amely jövőt ajándékoz ennek a szenvedésnek vagy sorsnak, ennek a végzetnek.” (Pinchas Lapide) Egyik kedvenc idézetem. Én megtaláltam az életem értelmét és a miérteket azokra a történésekre az életemben, amelyeknek első látásra semmi értelmük nem volt.

Amelyek gúzsba kötöttek, amelyekhez legfőképp csak szenvedés és harag társult. Saját tapasztalásaimat és tudásomat tudom felajánlani azoknak, akik elhatározzák magukat, hogy az önmegismerés útjára lépjenek.Hogyan lehet teljességgel igent mondani a még nemre? Hogyan lehet változni? Először azt hisszük, hogy a külvilágunkat kell megváltoztatni ahhoz, hogy boldogabbak legyünk. Aztán lassan, gyötrődéseink során rájövünk, hogy nekünk kell változni. Azt pedig a legnehezebb, és egyedül nagyon nehéz.  Kell valaki, aki kézen fog, és aki nekivisz annak, ami egyelőre lehetetlennek tűnik; kilépni a jelenlegi helyzetből, változni. Sokat tanultam és tapasztaltam arról, hogyan lehet változni, és ezáltal változtatni. Hogyan lehet igent mondani az Életre. Hogyan lehet észrevenni, hogy emberi kapcsolataink végtelen lehetőségeket rejtenek a változásra. Önmagunk megismerésére, megértésére pedig soha nem késő. Hogyan lehet elfogadni a megváltoztathatatlant, és hogyan lehet ebből erőt meríteni és értelmet nyerni egy szebb, boldogabb és értelemmel telibb jelenért. Az Élet nagy misztérium. Mik lehetnek azok az akadályozó tényezők, amik nem engedik az Életet minden lehetséges teljességében megélni? Bert Hellinger által összeállított módszerrel feltérképezhetők azok a tudattalan minták, melyek a mélyből életünket meghatározzák.

Elsajátítottam a rendszerszemléletű  családállítás módszertanát. Találkoztam Bert Hellingerrel, és Kövesdi Krisztinánál elvégeztem az akkreditált képzést. Akiknek további köszönettel tartozom a gyakorlati tapasztalatokért: Pálmai Dezső, Alfred Ramoda Austermann és  Dimitrisz Stavropulos. Vezetek csoportos és egyéni családfelállításokat, tangós „pár”beszédet,  valamint masszírozok. Számomra a mondás, hogy a test a lélek tükre igazi értelmet akkor nyert, amikor megismerkedtem  a kínai masszázzsal. Az izomzat blokkjai, a csigolyák állása mind-mind egy „tükre” lelki folyamatainknak. Az izmok, a gerincoszlop ellazítása, lehetőséget nyújt a változásra testnek és léleknek egyaránt.

A polinéz szigetvilág nagyszerű masszázsai (mauri, lomi-lomi nui) pedig az érintés igazi csodái. A tánc, a zene és az érintés olyan együttese, ami lazító, dédelgető és nyugtatóan lágy érzéssel tölti el a testet lehetőséget adva a gyógyulásra, a változásra. És életem egyik meghatározó pillanata volt, amikor láttam Kulik Johannát és Josip Bartulovic-ot argentin tangózni. A tangó nem olyan, mint az élet, hanem az élet maga. És tényleg, blokkjaink nagyon szépen láthatóak, megfoghatóak miközben tangózni tanulunk.

Josippal összeállítottunk egy tematikát, mellyel ezek a blokkok felszínre hozhatók és a beszélgetések során feloldhatók.

Erről fogunk beszélgetni a Vasárnapozás hétfőn sorozat következő alkalmával a Barabás villában.

Szeretettel…

 

 

Share