image image image image image
Üdvözlöm honlapomon!
Bartha Katalin hegedűművész vagyok. Honlapomon a zenéé a főszerep, de emellett próbáltam összefoglalni itt mindent, ami hozzám kötődő és sokat jelent számomra. Így került ide a Beszélő Muzsika sorozat és a tangós zenei vonal mellé az SzkSzE médiaszakos tevékenységem, valamint az idézetek, melyeket eleinte csak a magam örömére kezdtem el gyűjteni, mára pedig egyre növekvő táborral osztok meg minden nap.  
    Rólam és tevékenységemről bővebben  
Beszélő Muzsika  
A zene az egyetlen olyan kommunikációs csatorna, ami közvetlenül a lélekre tud hatni. A Beszélő Muzsikában azokat a kapukat próbáljuk meg körüljárni és átjárhatóvá tenni, amin keresztül a zene hat ránk. Interaktív beszélgetés formájában tárjuk fel adott darabhoz kapcsolódó érzéseinket, gondolatainkat, hogy megismerjük azokat a mechanizmusokat, amik működnek bennünk zenehallgatás közben, és amitől akkor is értjük a zenét, ha sokszor nem tudunk tudatos szinten megfogalmazni semmi kézzelfoghatót.  
Tango KATango


A tangó egy sajátos, magával ragadó világ. Minél jobban ismeri az ember, annál jobban vágyik még jobban belemerülni. Egy út a feloldódáshoz, a figyelem iskolázása, szinte meditáció…

Tovább…
Szent Korona Szabadegyetem – Média szak


Saját munkák
Idézet minden napra
  Elkezdtem gyűjteni kedvenc idézeteimet, hamar kiderült, hogy jut belőle minden napra. Aztán arra gondoltam, hogy elküldöm néhány címre, akik kedvesek nekem, hátha örülnek neki. Végül kiraktam ide, had böngéssze, aki kíváncsi rá. Aki szeretné, feliratkozhat és megkaphatja minden nap a legújabbat, vagy a tetszik gombra kattintva (jobb oldalt a Facebook fülön) az üzenő falán kapja meg a legfrissebbeket.      Tovább...

Bartha Katalin

Sokáig nem láttam szükségesnek, hogy saját honlapom legyen.

Munkáimat többségében közösen készítettem másokkal és örömömre szolgált, hogy egy kicsi, de nélkülözhetetlen fogaskerékként részese lehetek egy létrejövő alkotásnak, amiben minden munkatársam társ és ugyanolyan nélkülözhetetlne, mint én. Ez mindannyiunk számára olyan élményt adott, amit egyedül nem érezhettünk volna, hiszen a közösen létrehozott eredmény túlnőtt azon, amit bármelyikünk is képes lett volna saját maga elérni a többiek nélkül.

Ez nem változott. Továbbra is ugyanannyira szeretem a munkámat az Operában, szeretem, hogy mások munkájának a megalapozásához nyújthatok segítséget a világ tán legszebb Operaházában ezzel támogatva az előadások létrejöttét. Ugyancsak nagyon szeretem Piazzolla zenéjét és a műveinek előadására alakult zenekart, a Tango Harmonyt. Előadásaink közben egyre közelebb kerültem magához a tánchoz, a tangóhoz; szeretek előadásokat létrehozni, muzsikálni…

Valami azonban mégis változott. Személyesebbé vált. Szeretném, ha bensőséges környezetben megoszthatnám másokkal hogy egy-egy zene mit jelent számomra, és ha ez kölcsönös lenne, én is megérthetném, hogy mit jelent ugyanaz más embereknek. Szeretném, ha a hallgatósággal együtt indulhatnánk felfedező útra saját érzéseink világába, a zenén keresztül a számunkra megnyíló világ felé.

 

Ehhez hoztam létre ezt a honlapot, melynek ötlete a 2011-ben elindult Beszélő Muzsika című sorozat kapcsán merült fel, majd később egyre több tartalom követelt helyet magának itt.

2013-ban magam is elkezdtem a tangót, mint táncot tanulni. Eleinte az volt a célom, hogy megismerjem a „túloldal” a táncos élményét, hogy ez segítsen olyan zenét játszani, amit a tangósok szeretnek. De ez is túlnőtt ezen, életformává, személyes üggyé vált, így jött létre a Tango Harmony zenekar Tangó Hangoló sorozata. Szeretném az ide fűződő élményeimet megosztani és tudatosan is megközelíthetővé tenni mások számára, épülésére, ennek jegyében hozzuk létre Vasárnapozás hétfőn című sorozatunkat, aminek szintén a Barabás Villa ad otthont.

 

Share